maanantai 21. tammikuuta 2013

Silmälääkevalmistaja Santen aloittaa 280 hengen yt:t Tampereella

21.1.2013 
 
Silmälääkkeitä valmistava Santen Oy aloittaa yt-neuvottelut Tampereella loppukuusta. Neuvottelut koskevat noin 280 henkilöä.
Toimitusjohtaja Jyrki Liljeroos arvioi, että tänä vuonna ei toteudu suuria irtisanomisia.
- Taustalla on viranomaispäätös, joka vaikuttaa suoraan tuloihimme. Meidän on sopeutettava toimintamme uuteen hintatasoon, Santen toimitusjohtaja sanoo.
Hän ei osaa arvioida, paljonko henkilöstöstä irtisanotaan ja paljonko mahdollisesti lomautetaan. Yt-neuvotteluiden aikana tehdään päätöksiä tulevien vuosien varalta.
- Ennakoimme ympäristömuutoksia. Suomessa hinnanalennuspäätös on kertaluonteinen, mutta muissa maissakin on vastaavia.
Santen Oy toimittaa silmälääkkeitä yli 40 maahan. Yrityksen noin 100 miljoonan euron liikevaihdosta 15 prosenttia tulee Suomesta. Santen kuuluu japanilaiseen Santen Pharmaceutical -konserniin.

BE Group aikoo vähentää 60 työntekijää

Tekniikka & Talous        
8.1.2013
 
Teräspalveluyhtiö BE Group käynnistää yt-neuvottelut henkilöstövähennyksistä.
Suomessa neuvotellaan noin 60 työntekijän irtisanomisesta sekä mahdollisista myöhemmin toteutettavista lomautuksista. Samanaikaisesti BE käynnistää yt-neuvottelut myös Ruotsissa.
– 2012 on ollut haastava vuosi teollisuudelle Ruotsissa ja Suomessa, mikä on näkynyt toimittajaportaassa toimitusmäärien laskuna, sanoo BE Groupin konsernijohtaja Kimmo Väkiparta tiedotteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti