tiistai 19. helmikuuta 2013

(Veronmaksu on kansalaisvelvoitus palkansaajille!): 

Verotus ei koske Facebookia miljardi-tuloista ei maksettu yhtään veroja

Suuryhtiöiden verokikkailu kiteytyy Facebookiin. Yhteisöpalvelu ei maksanut ollenkaan tuloveroja viime vuonna. Asia selviää kansalaisten oikeuksia ajavan Citizens for Tax Justice -organisaation raportista.
Isot yhtiöt ovat etuoikeutetussa asemassa, koska suurilla tuloilla on mahdollista palkata asianajajia miettimään verotuksen porsaanreikiä. Verosuunnittelu onkin hyvin yleistä isojen yhtiöiden keskuudessa. Sitä harrastavat Facebookin lisäksi muun muassa Google ja Apple.
Ennen veroja Facebook teki viime vuonna yli miljardi dollaria voittoa. Veroja siitä rahasta ei tosin maksettu edes dollarisenttiä. Tämä on mahdollista, koska johtajat saivat rahan sijaan korvauksensa osakkeina, kertoo Msn Monet -uutissivusto.
Verojen maksamisen sijaan Facebook sai veronpalautusta 429 000 000 dollaria.
Tarkalleen Facebookin liikevoitto viime vuonna oli 1,06 miljardia dollaria. Vähennyskelpoisia järjestelyjä Facebook teki 1,03 miljardilla dollarilla viime vuonna.
Eikä tässä suinkaan ollut kaikki. Lisäksi Facebook vehkeili seuraavien vuosien tulojaan valtion ja osavaltion veroista vapaiksi 2,17 miljardin dollarin edestä.
Yhtälö on siinä mielessä ristiriitainen, että samaan aikaan yksityishenkilöt ovat maksaneet huippuveroja Yhdysvalloissa. Yksityisten verotus kasvaa kuluvana vuonna, mutta paljon voittoa tekevät yritykset välttelevät veronmaksua ennätysmäisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti