maanantai 20. elokuuta 2012

Fenestra irtisanoo Forssassa yli sata

Maanantai 20.08.2012
Ikkuna- ja ovivalmistaja Fenestra lopettaa Forssan ikkunatehtaan ja irtisanoo yli 100 työntekijää. Fenestra keskittää ikkunatuotantonsa Kuopioon.
Yhtiö perustelee päätöstä kannattavuuden ja asiakaspalvelun parantamisella.

Fenestran mukaan Forssan kokoonpanotehtaan toiminta loppuu vuoden vaihteessa. Toiminnot siirretään vaiheittain Kuopioon.
– Ikkunoiden tuotantoprosessin keskittäminen yhteen paikkaan parantaa sen hallittavuutta ja tuo suoria asiakashyötyjä esimerkiksi ikkunoiden toimitusaikojen huomattavana lyhentymisenä, kertoo toimitusjohtaja Simo Tunkelo yhtiön tiedotteessa.
Tunkelo huomauttaa, että Kuopiossa tehdas laajenee, joten Fenestrasta tulee entistä merkittävämpi työllistäjä alueella.
Fenestralla on noin 700 työntekijää. Yhtiö toimii useilla paikkakunnilla Suomessa ja Virossa.
STT

 

Wärtsilä käynnistää yt-neuvottelut Espoossa

 Nina Broström
Maanantai 20.08.2012 

Konepajakonserni Wärtsilä käynnistää yt-neuvottelut Espoon polttokennoteknologian kehitystoiminnoissaan. Yhtiön mukaan vähennystarve on noin 30 työpaikkaa.

Wärtsilä on selvittänyt keväästä lähtien mahdollisuutta järjestää polttokennotoiminta uudelleen, koska se ei yhtiön mukaan palvele toimintaa tehokkaasti keskipitkällä aikajänteellä.
”Tavoitteena oli löytää ratkaisu toiminnan turvaamiseksi ulkopuolisen yhteistyökumppanin kanssa. Osana selvitystä tutkimme mahdollisuutta perustaa Espoon toimipisteeseen kaasu- ja automaatioteknologioiden tutkimuskeskus, joka liitettäisiin osaksi konsernin tuotekehitysorganisaatiota”, yhtiö kertoo yt-neuvotteluiden taustoista.
Wärtsilän mukaan yt-neuvottelut käynnistyvät, koska uuden yrityksen perustaminen on vielä epävarmaa eikä erilliselle tutkimuskeskukselle ole riittäviä taloudellisia toimintaedellytyksiä. Yt-neuvottelut on määrä aloittaa tällä viikolla.

 

Asemien lipunmyynti romahti - VR vähentää väkeä 

Maanantai 20.08.2012

kauppalehti

 VR vähentää työntekijöitä lipunmyynnistä, koska junalippuja ostetaan yhä enemmän verkkokaupasta ja lippuautomaateista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti