maanantai 12. elokuuta 2013

Työnantajien toimesta ja virmojensa voittojen maksimoimiseksi, työntekijöiden irtisanomiset ja ns. yt-neuvottelut ovat olleet niin vilkkaasti esillä myös tämän kesän aikana, etten pysynyt tapahtumien perässä. Syksy on tulossa ja kurjuus jatkuu yhä. Tulemme valitettavasti näkemään paljon uusia uhkauksia, kiristyksiä, painostuksia, irtisanomisia, tehtaiden alasajojaa jne. jne. myös syksyn ja talven aikana. Laittamalla tämän uutisen, lopetan tämän blogin päivittämisen tällä jaksolla, sillä toivolla, että protestiääni nousuisi työn leiriltä ja kantautuisi mitä voimakkaammin työpaikkojen kentiltä ja katujen kautta "patruunoitten korvien tyhjiin väliin!". 
به روز کردن فعال این بلاگ، به خاطرادامه داشتن تعطیل کارگاهها و کارخانجات و ادارات و....و اخراجهای مزدبگیران و اجحافات و فشارهای ادامه یابنده ی مالکین وسایل تولید از طرفی و مشکلات بلاگر ازطرف دیگر، فعلا متوقف میشود.

Metsä Wood aikoo vähentää jopa 60 työntekijää

Metsä Wood aikoo vähentää jopa 60 työntekijää
Nykyisellä Metsä Groupilla oli Kaskisissa aiemmin myös sellutehdas. Se suljettiin 2009.

Metsä Wood aloittaa ensi viikolla yt-neuvottelut yksikön sulkemisesta Kaskisissa. Enintään 60 työpaikkaa on vaarassa.

Taloussanomat
12.8.2013

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Wood suunnittelee lopettavansa jalostus- ja jakeluyksikkönsä toiminnan Kaskisissa kuluvan vuoden loppuun mennessä, yhtiö kertoo tiedotteessaan.
Sulkemiseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut alkavat ensi maanantaina, ja ne pyritään saamaan päätökseen lokakuun loppuun mennessä.
Neuvottelut koskevat Kaskisten jalostus- ja jakeluyksikön, jalosteiden kotimaan myyntiorganisaation sekä niihin kuuluvien tukitoimintojen koko henkilöstöä eli yhteensä noin 80:aa henkilöä. Suunniteltu henkilöstövähennys on enintään 60 henkilöä.
Metsä Groupin mukaan Kaskisten jalostus- ja jakeluyksikön toiminta on ollut pitkään kannattamatonta useista tehostamistoimista huolimatta. Yksikkö tuottaa sahatavaran jatkojalosteita kotimaan markkinoille.
Metsä Group kertoo, että sulkeminen ei vaikuta Thermowoodin valmistukseen Kaskisissa eikä Kolhon kyllästämön toimintaan. Mahdollisella sulkemisella ei ole myöskään vaikutusta Metsä Woodin jalosteliiketoimintaan Britanniassa ja Ranskassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti