perjantai 15. maaliskuuta 2013

Finnairissa taas yt-neuvottelut – 310 työpaikkaa uhattuna

Finnairissa taas yt-neuvottelut – 310 työpaikkaa uhattuna
Lentoyhtiö Finnair aloittaa tekniikan toiminnoissaan yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään noin 310 työpaikan vähennykseen.

Taloussanomat
14.3.2013
 
Yhtiön tiedotteen mukaan nyt alkavissa neuvotteluissa käsitellään suunnitelmia
ja vaihtoehtoja Finnairin toimintojen tehostamiseksi ja organisaation sopeuttamiseksi viime vuonna tehtyihin muutoksiin.
Näihin kuuluvat muun muassa Finnairin laivaston pieneneminen ja ulkoisten asiakkuuksien poistuminen. Osana muutoksia Finnair suunnittelee myös kapearunkokoneiden c-huoltojen,  jarru- ja pyöräkorjaamon sekä mittalaitetarkastuksen ulkoistamista.
Samalla huoltotoimintaa ollaan keskittämässä kolmeen halliin tilojen käytön tehostamiseksi.

Myös muita toimintoja sopeutetaan Finnairin nykykokoon ja tarpeisiin sekä prosessien tehostaminen.

Finnair kertoo käyneensä suunnitelmista keskusteluja henkilöstön edustajien kanssa jo muutaman viikon ajan. Tavoitteena on ollut löytää ratkaisuja, jotka olisivat auttaneet toiminnan järjestelyissä. Suunnitelmien käsittelyä jatketaan nyt yt-neuvotteluissa.

– Ymmärrämme, että nyt esitetyt suunnitelmat ovat raskaita henkilöstön kannalta.
Huoltokustannuksemme ovat kuitenkin yksi osa-alueista, jossa meillä on vielä selvää tehostamisen tarvetta, Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho sanoo tiedotteessa.

Finnairin tekniikassa on yhteensä noin 900 työntekijää. Se keskittyy Finnairin laivaston jatkuvan lentokelpoisuuden ylläpitämiseen ja lentotoiminnan
tukemiseen. Finnair ulkoisti viime vuonna moottori- ja laitehuoltopalvelut yhteistyökumppanilleen SR Technicsille. Airbus-laajarunkokoneiden raskashuollot on aina tehty Finnairin auditoiduilla yhteistyökumppaneilla Aasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti