keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

SOK aloittaa isot yt:t – jopa 270 saa potkut

SOK aloittaa isot yt:t – jopa 270 saa potkut
SOK:n yt-neuvottelut voivat johtaa enimmillään 270 työntekijän irtisanomiseen.

Taloussanomat
26.3.2013

SOK aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 270 työntekijän irtisanomiseen.
Neuvottelut koskevat 1 900 työntekijää, ja ne liittyvät palvelu- ja tukitoimintojen tehostamiseen. SOK:n mukaan yhtiön palvelutoiminnot tekivät viime vuonna 12,5 miljoonaa euroa tappiota.
– Tavoitteena on löytää yhteensä 50 miljoonan euron kustannussäästöt, joita haetaan toimintatapojen muutoksista sekä kattavasti kaikista kuluista. Suunnitelmat voivat johtaa esimerkiksi siihen, että joistakin palvelutoiminnoista luovutaan, niitä organisoidaan uudelleen tai ulkoistetaan, SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelä sanoo tiedotteessa.
SOK perustelee yt-neuvotteluja "pidempään jatkuneella taantumalla, markkina- ja kilpailutilanteen muutoksella ja SOK-yhtymän palvelutoimintojen tappiollisella tuloksella".
Yt-neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen kesään mennessä. SOK:n liiketoimintayhtiöt tai alueosuuskaupat eivät kuulu neuvottelujen piiriin.
SOK kertoi maaliskuun alussa, että se on aloittanut palvelutoimintojensa tehokkuusselvityksen. Jo tuolloin SOK arvioi, että selvitys johtaa väenvähennyksiin.
Osuuskauppojen omistama SOK toimii osuuskauppojen keskusliikkeenä ja tuottaa niille hankinta-, asiantuntija- ja tukipalveluita. SOK vastaa myös S-ryhmän strategisesta ohjauksesta ja eri ketjujen kehittämisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti