maanantai 8. huhtikuuta 2013

UPM vähentää Raumalta 87

Timo Jaakonaho/Lehtikuva
Metsäyhtiö UPM sulkee Raumalla paperikone 3:n ja Saksassa Ettringenin paperikone 4:n. Yt-neuvotteluiden tuloksena Raumalta vähenee 87 työpaikkaa ja Ettringenistä 150.
8.4. 2013    Taloussanomat

Danske aikoo sulkea joka neljännen konttorinsa - lue missä kaikkialla päättyy muistojen Postipankin taru

Danske aikoo sulkea muun muassa tämän konttorinsa Tampereen Hämeenkadulla.
Suomessa on meneillään pankkialan suursiivous. Eri pankkiryhmät ovat runsaan puolentoista vuoden aikana vähentäneet väkeään ja konttoreitaan enemmän kuin ehkä kertaakaan sitten 1990-luvun pankkikriisin.
Osa leikkauksista johtuu huonosta johtamisesta. Esimerkiksi OP-ryhmä arvioi väärin yleisen korkokehityksen, minkä vuoksi ryhmä joutui repimään viime syksynä rajulla leikkausohjelmalla 150 miljoonan euron säästöt. Kolmasosa tuosta summasta haettiin pankkitoimihenkilöiden selkänahasta eli toiset saivat lähteä ja jotkut joutuivat tinkimään palkoistaan tai työehdoistaan.
Nordealta lappu 170 konttorin luukulle
Danske Bank suunnittelee nyt sulkevansa joka neljännen konttorinsa Suomessa. Henkilöstölle esiteltiin tällä viikolla lista lakkautettavista rahalaitoksista.
Entisen Postipankin ja Sampo Pankin historiaa jatkava Danske on Suomen kolmanneksi suurin pankkiryhmittymä OP-Pohjola-ryhmän ja Nordean jälkeen. Danske suunnittelee vähentävänsä 170-195 henkilötyövuotta.
Pankin yhteistoimintaneuvottelut jatkuvat vielä kuun vaihteeseen, jolloin selviää lopullinen vähennysmäärä.
Henkilöstölle kerrottiin tällä viikolla, että Danske lakkauttaa 26 konttoria Suomessa. Se on enemmän kuin neljäosa pankin nykyisistä 93 konttorista. Dansken harvennus ei silti vedä vertoja Nordean kirveslinjalle. Ruotsalaispankki lakkautti viime vuonna Suomessa 170 konttoria tilinpäätöskertomustensa mukaan. Nordealla oli Suomessa vuodenvaihteessa jäljellä 235 konttoria.
OP-Pohjola-ryhmän viime syksyn leikkauksissa lähti 561 työpaikkaa. Myös konttoreita vähennetään, mutta tarkkaa tietoa ei ole toistaiseksi saatavilla.
Nämä Dansken konttorit saattavat kadota
Pankkien katunäkyvyys vähenee, koska asiakkaat asioivat pankkikonttoreissa yhä vähemmän. Näin pankit ainakin itse sanovat: ”Asiakaskäyttäytyminen muuttuu”.
Dansken Suomen viestintäjohtaja Timo J. Anttila ei yt-neuvottelujen keskeneräisyyden vuoksi halua kommentoida konttoreiden lakkauttamista. Talouselämän saama lakkautuslista on Anttilan mukaan suunnitelma.
Anttilan mukaan yt-neuvotteluissa ei myöskään ole arvioitu säästösummaa.
Danske suunnittelee lopettavansa seuraavat konttorinsa Suomessa:
Etelä-Suomi: Helsinki-Hakaniemi, Helsinki-Herttoniemi, Helsinki-Kamppi, Helsinki-Lauttasaari, Helsinki-Pasila, Helsinki-Töölö, Espoo Iso Omena, Espoon Keskus, Espoo-Lippulaiva, Kauniainen, Vantaa-Jumbo, Vantaa-Myyrmäki.
Länsi-Suomi: Turku-Hämeenkatu, Turku-Länsikeskus.
Sisä-Suomi: Tampere-Sammonkatu, Tampere-Hervanta, Tampere-Hämeenkatu 20, Kangasala, Forssa.
Pohjois-Suomi: Oulu-Kaakkuri, Oulu-Tuira, Tornio.
Itä-Suomi: Siilinjärvi, Sotkamo, Imatra, Nurmes.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti