tiistai 16. huhtikuuta 2013

Stockmann varoittaa tappiosta ja aloittaa yt-kierroksen

Stockmann varoittaa tappiosta ja aloittaa yt-kierroksen
Stockmannin alkuvuosi meni heikosti ja liikevoitto jää selvästi tappiolle. Yhtiö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut 12 päivän lomautuksista. Samalla konserni muuttaa ohjeistustaan ja arvioi, että liikevoitto ei suurenekaan viime vuodesta.
Taloussanomat
16.4.2013
 
Tavaratalokonserni Stockmannin tiedotteen mukaan konsernin liikevaihto on ollut tammi-maaliskuussa odotettua pienempi erityisesti Suomessa, jossa vähittäiskaupan yleinen markkinakehitys on ollut poikkeuksellisen heikkoa.

Alkuvuoden liiketulos jää selvästi viime vuoden ensimmäisen neljänneksen tulosta heikommaksi. Ajalta kertyy yhtiön arvion mukaan noin 34,5 miljoonan euron liiketappio.
Stockmann arvioi, että Pohjoismaiden vähittäiskaupan markkinat ovat heikot myös loppuvuonna. Kuluttajien ostovoima ei kasva, ja yleisen kustannustason ennustetaan nousevan. Yhtiö aloittaa säästöohjelman, joka supistaa kuluja kesästä alkaen.
Stockmann aloittaa noin 5 000 henkilöä koskevat yt-neuvottelut, jonka tavoitteena on lomauttaa koko Suomen tavarataloryhmä ja konsernihallinnon henkilöstö 12 päiväksi. Lomautuksilla tavoitellaan noin seitsemän miljoonan euron säästöjä ensi vuoden kesään mennessä.
Tavarataloryhmässä ja muotiketjuissa on aloitettu myös muita toimia, joilla pyritään vähentämään kiinteitä kuluja yli 10 miljoonalla eurolla tänä vuonna. Stockmannin mukaan näiden rakenteellisten muutosten henkilöstövaikutukset ja säästötavoitteet täsmentyvät syksystä alkaen.
Taloustiedot
Stockmann arvioi edelleen, että tänä vuonna liikevaihto kasvaa, kun mukaan ei lasketa lopetettuja franchising-toimintoja. Toisin kuin aiemmin, se ei enää usko liikevoiton ei suurenevan viime vuodesta.
Yhtiö julkistaa tammi-maaliskuun osavuosikatsauksensa julkistetaan perjantaina 26. huhtikuuta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti