keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Saarioinen: Irtisanomme 164

Pro: 192 "äitiä" saa potkut

Saarioinen: Irtisanomme 164 – Pro: 192 "äitiä" saa potkut
Ruokatalo Saarioinen irtisanoo yt-neuvottelujensa tuloksena 164 henkilöä, joista 127 on työntekijöitä ja 37 toimihenkilöitä. Määrä on selvästi ennakoitua pienempi, sillä yt-neuvottelujen alkaessa vähennystarpeeksi arvioitiin 225.

7.11.2012 
 
Saarioinen perustelee väen vähentämistä kilpailukyvyn ja kannattavuuden kohentamisella.
– Saarioisten tuloskehitys ei ole ollut tavoitteiden mukaista. Erityisesti lihan ja lihavalmisteiden kannattavuus on jäänyt tavoitteista johtuen Suomen lihamarkkinatilanteesta sekä nopeasti nousseista kustannuksista. Myöskään valmisruokamarkkinat eivät ole kehittyneet odotusten mukaisesti, Saarioisten toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä sanoi yt-neuvotteluiden alkaessa syyskuussa.
Ammattiliitto Pron mukaan Saarioinen ei tarjoa irtisanottaville tukipakettia ja irtisanomisajalla on työvelvoite. Potkut saavat voivat käyttää muutamia työpäiviä työttömyysturvan selvittelyyn tai uuden työpaikan hakemiseen.
Pro tiedotti aiemmin aamulla Saarioisen irtisanovan 192 työntekijää ja toimihenkilöä. Pro kutsuu tiedotteessaan irtisanottavia "äideiksi" elintarvikeyhtiön mainoskampanjaa irvaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti