maanantai 5. marraskuuta 2012

Wärtsilä aloittaa yt-neuvottelut Vaasassa – lomautukset uhkaavat

Wärtsilä aloittaa yt-neuvottelut Vaasassa – lomautukset uhkaavat
Voimaloita ja merimoottoreita valmistava Wärtsilä aloittaa yhteistoimintaneuvottelut lomautuksista Vaasan toimitusyksikössä. Syynä on tuotantovolyymin tilapäinen aleneminen.

Taloussanomat
5.11.2012
Yt-neuvottelut koskevat toimitusyksikössä työskenteleviä, yhteensä noin 790 henkilöä ja niiden tavoitteena on vähentää tilapäisesti kapasiteettia lomautuksilla.
Lomautukset alkaisivat Wärtsilän mukaan joulukuun puolivälissä ja niiden kesto olisi yksilötasolla korkeintaan 90 päivää. Wärtsilän Vaasan toimipisteissä on yhteensä noin 2900 työntekijää.
Yhtiön tiedotteen mukaan Vaasan toimitusyksikön tuotannon volyymitaso alenee marraskuun lopusta lähtien tilapäisesti. Tilanteeseen on vaikuttanut alkuvuoden odotettua heikompi tilauskertymä tiettyjen Vaasassa valmistettavien tuotteiden osalta sekä projektien ajoitusten muutokset.
– Henkilöstölle sopeuttamistoimenpiteet ovat ikäviä, mutta tässä tilanteessa joudumme mukauttamaan toimintaa vastaamaan laskenutta tilausmäärää, Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Stefan Damlin sanoo tiedotteessa.

– Voimantuotannon markkinoiden sekä tiettyjen laivamarkkinoiden segmenttien odotetaan pysyvän aktiivisina, joten olemme välttyneet pysyviltä ratkaisuilta. Makrotalouden epävarmuus on kuitenkin viivästyttänyt investointipäätöksiä ja suuntaus yhä suurempiin projekteihin on lisännyt tuotannon kuormituksen epätasaisuutta, Damlin kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti