lauantai 18. toukokuuta 2013

Tieto saattaa leikata jopa 180 työpaikkaa

Roni Rekomaa  / Lehtikuva
Tietotekniikan palveluyhtiö Tieto aloittaa yt-neuvottelut konsultaatio- ja järjestelmäintegraatioliiketoiminnoissaan Suomessa. Yt-neuvotteluilla tavoitellaan enintään 180 hengen vähennyksiä.
Taloussanomat 17.5.2013

Tiimari säästökuurille – vähennyslistalla 80 henkilöä

Tiimari säästökuurille – vähennyslistalla 80 henkilöä
Tiimari kohentaa kannattavuuttaan rajulla säästökuurilla. Ensimmäisessä vaiheessa yhtiö arvioi vähentävänsä 80 työntekijää. 30 myymälää suljetaan. Tavoitteena ovat kahden miljoonan euron vuosittaiset säästöt vuoteen 2015 mennessä.

Taloussanomat
17.5.2013
Lahja- ja askartelutuoteketju Tiimari aloittaa yt-neuvottelut 450:lle henkilölle, jotka työskentelevät yhtiön  kaupallisessa organisaatiossa ja myymälöissä. Tiimari ilmoittaa vähennystarpeeksi noin 80 henkilöä seuraavien kahdentoista kuukauden aikana.
Käynnistyvään säästöohjelmaan sisältyy myös myymäläverkoston supistaminen vuosina 2014–2016.  Sen toteuduttua vuoden 2016 lopussa Suomessa toimisi 145 myymälää, kun Tiimarin myymälöitä on nyt Suomessa 175 kappaletta.
Säästöohjelmalla tavoitellaan noin kahden miljoonan vuosittaista parannusta Tiimarin käyttökatteeseen.  Yhtiön mukaan kannattavuuden kehittäminen säästöohjelmalla on tarpeen, sillä  sekä liikevaihto että käyttökate ovat laskeneet edellisvuodesta. Syynä on kysynnän hiljentyminen kotimaisessa vähittäiskaupassa.
Tiimarissa työskenteli tilikaudella 2012 keskimäärin 551 henkilöä ja konsernissa oli yhteensä 194 myymälää Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Pakkausvalmistaja Wipak yt-kierrokselle: Vaarassa sata

Pakkausvalmistaja Wipak yt-kierrokselle: Vaarassa sata
Yt-neuvottelut alkavat Nastolan ja Valkeakosken toimipisteissä. Arvioitu vähennystarve on noin sata henkilöä. Vähennykset johtuvat yhtiön mukaan Euroopan heikoista markkinoista. Kasvu on siirtynyt kehittyviin maihin.

Taloussanomat
17.5.2013
Pakkausteollisuuden tuotteita valmistava Wipak aloittaa yt-neuvottelut Nastolan ja Valkeakosken toimipisteissään. Neuvottelut koskevat 500 henkilöä. Arvioitu vähennystarve on noin sata henkilöä. Tavoitteena ovat viiden miljoonan euron vuosittaiset kustannussäästöt.
Toukokuun 23. päivä alkavat yhteistoimintaneuvottelut kohdistuvat  Wipakin koko henkilöstöön Nastolassa sekä Wipak Valkeakosken toimihenkilöihin ja osaan tuotannon työntekjöistä.
– Neuvottelut pyritään saamaan loppuun mahdollisimman pian, arviona on elokuu, kertoo Wipakin toimitusjohtaja Kimmo Tiitola Taloussanomille.
– Selvitämme mahdollisuuksia erilaisiin työllistämistoimenpiteisiin ja tukipaketteihin, jos toiminnan uudelleenjärjestelyihin ja irtisanomisiin päädytään. Tarjoamme mahdollisuuksien mukaan tukea uudelleensijoittumiseen Wihuri-konsernin muille toimialoille tai ulkopuolisille työmarkkinoille, sanoo toimialajohtaja Matti Rovamaa Wipak-ryhmän tiedotteessa.
Taloustiedot
Monialakonserni Wihuriin kuuluva Wipak perustelee tehostustarpeitaan toimintaympäristön muutoksella. Euroopassa pakkausteollisuuden markkinakasvu on pysähtynyt, mutta raaka-aineiden hintataso on pysynyt korkealla. Kasvu on nyt siirtynyt kehittyville markkinoille, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Viime vuonna Wipak sulki Euran pakkaustehtaansa. Tuolloin irtisanottiin koko henkilöstö eli 52 työntekijää.
Wipak toimittaa pakkauksia elintarvike- ja terveydenhuollon tuotteiden valmistajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti