lauantai 18. toukokuuta 2013

Tuhat joutui irtisanomisuhan alle - marssivat eduskuntatalon eteen


Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Työterveyslaitoksen, Säteilyturvakeskuksen ja Kelan henkilöstöjärjestöt järjestävät mielenilmauksen eduskuntatalon edessä ensi torstaina.
Järjestöt pitävät kehysriihen päätöstä sosiaali- ja terveysministeriön alaisten tutkimuslaitosten budjettien leikkaamisesta 30 miljoonalla eurolla perustelemattomana ja suomalaisten terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta vaarantavana. Järjestöjen laskelmien mukaan leikkaukset uhkaavat viedä tuhat työpaikkaa.
"Suomalaista asiantuntemusta ei tule leikata näin voimakkaasti tilanteessa, jossa tiedolla on entistä enemmän tarvetta", järjestöt katsovat.
Järjestöt vastustavat myös työryhmän ehdottamaa tutkimuslaitosuudistukseen liittyvää rahoituksen siirtoa tutkimuslaitoksilta Suomen Akatemialle ja Valtioneuvoston kanslialle.
"Kutsumme ministerit ja eduskuntaryhmien edustajat kertomaan näkemyksensä kehysleikkauksesta ja jopa tuhannen valtion ja valtiorahoitteisen työntekijän irtisanomisesta. Vaadimme heitä toimimaan päätöksen peruuttamiseksi", järjestöt toteavat kannanotossan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti