tiistai 23. lokakuuta 2012

Stora Enso vähentää yli 500 työntekijää 
Metsäyhtiö Stora Enso vähentää yli 500 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa.
 
Taloussanomat
23.10.2012
 
Metsäyhtiö Stora Enso jatkaa toimia kannattavuutensa parantamiseksi kaikilla liiketoiminta-alueillaan. Yhtiö aikoo muun muassa sulkea aaltopahvipakkaustehtaan Ruovedellä ja paperikoneen Hylten tehtaalla Ruotsissa. Tehokkuuden parantamistoimia on suunnitteilla myös useilla muilla tehtailla.
Stora Enso arvioi toimien johtavan noin 520 työntekijän vähentämiseen Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa ja laskevan vuotuisia kustannuksia 36 miljoonaa euroa.

Yhtiö kertoi tänään myös kolmannen vuosineljänneksen tuloksestaan. Stora Enson tulos ennen veroja ja ilman kertaeriä laski vuotta aikaisemmasta 113,4 miljoonasta eurosta 102,2 miljoonaan euroon.

Ruoveden tehdas on määrä sulkea ensi vuoden toisen neljänneksen aikana. Tehdas työllistää noin 60 henkeä. Stora Enso perustelee sulkemista aaltopahvipakkausten kysynnän laskulla Suomessa ja tehtaan heikolla kannattavuudella.

Taloustiedot
Ruotsalaisen Hylten tehtaan sanomalehtipaperia valmistava kone suljetaan vuoden loppuun mennessä. Koneen vuosikapasiteetti on 180 000 tonnia. Stora Enson mukaan sulkemisen taustalla on sanomalehtipaperin kysynnän heikkeneminen Euroopassa. Työpaikka menee 140 työntekijältä.
Stora Enso aikoo tehostaa toimintoja myös Heinolan, Inkeroisen ja Porin kartonkitehtailla Suomessa. Kohteina ovat myös aaltopahvipakkaustoiminnot Ruotsissa. Toimet johtavat enintään 100 työntekijän vähentämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti