keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

 Ja kriisi yhä jatkuu...........

Kreikka säästää sulkemalla yleisradionsa

Kreikka säästää sulkemalla yleisradionsa
Kuvaaja kuvaa Kreikan yleisradion uutislähetystä samana iltana, kun maan hallitus ilmoitti yleisradion sulkemisesta toistaiseksi.
Kreikan hallitus vaimensi eilen illalla yleisradionsa televisio- ja radiotoiminnan. Hallituksen mukaan yleisradio suljetaan toistaiseksi valtion säästöohjelmien vuoksi. Päätös tietää potkuja noin 2500 ihmiselle.

Taloussanomat-Bloomberg
12.6.2013
Hallituksen mukaan yleisradio ERT avataan uudelleen mahdollisimman pian – mutta pienemmällä työvoimalla. Epäselvää on, milloin lähetykset alkavat uudelleen ja aukeavatko kaikki kanavat.
– Onnea Kreikan hallitukselle. Tämä on isku demokratialle, uutistenlukija Antonis Alafogiorgos sanoi pääkanavan lähetysajan lähestyessä loppuaan.
Hallituksen tiedottaja, entinen valtiontelevision toimittaja, Simos Kedikoglu syytti ERT:tä resurssien tuhlaamisesta ja kertoi, että irtisanotut saavat korvauksia.
– ERT on tyypillinen esimerkki läpinäkyvyyden puutteesta ja uskomattomasta haaskauksesta. Se loppuu tänään, Kedikoglu sanoi Bloombergin mukaan.
Uutistoimiston mukaan useat hallitukset ovat hyödyntäneet ERT:tä tarjoamalla sen kautta turvattuja työpaikkoja suosikeilleen. Lisäksi yleisradion on sanottu nimellisestä riippumattomuudestaan huolimatta käyttäneen huomattavasti aikaa hallinnollisten toimien esittelyyn.
Tuhannet media-alan työntekijät ja tukijat kokoontuivat osoittamaan mieltään yleisradion päärakennuksen ulkopuolelle Ateenassa.

Euroopan yleisradiounionissa päätöksestä tyrmistyttiin.
– Ymmärrämme kyllä säästöjen tarpeen, mutta kansalliset yleisradiot ovat tarkeämpiä kuin koskaan näinä vaikeina aikoina, yleisradiounioni arvioi kirjeessään pääministeri Antonis Samarasille.
Bloombergin mukaan kyseessä ovat ensimmäiset suorat irtisanomiset julkiselta sektorilta. Yrityksistä kolme vuotta jyllännyt kriisi on vienyt jo lähes miljoona työpaikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti