perjantai 28. kesäkuuta 2013

Renesasin väki pettyi: "Tässäkö on kiitos työstä?"


27.6.2013 
Renesas Mobile ilmoitti tänään irtisanovansa koko Suomen henkilöstönsä, 808 työntekijää. Suurimmat irtisanomiset kohdistuvat Ouluun. Järkyttyneet työntekijät toivoivat vielä ostajan löytymistä yhtiölle.
Langattoman tiedonsiirron piirejä kehittävä Renesas Mobile Corporations (RMC) irtisanoo Oulussa 566 työntekijää, Salossa 94, Helsingissä 82 ja Tampereella 66.

RMC aikoo irtisanoa ihmisiä myös Tanskassa, Englannissa, Saksassa, Koreassa ja Kiinassa, kertoo Renesasin viestintäpäällikkö Tapani Kaskinen.
– Uutiset tulivat käytännössä yllätyksenä. Olemme tehneet tuotetta hikihatussa, ja ylityöt ovat paukkuneet. Muutama sanoi, että tässäkö on kiitos työstä. Surulliset ovat fiilikset, ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilö Lauri Louhivirta kommentoi Taloussanomille.
Renesas Mobile syntyi, kun japanilainen Renesas Electronics osti Nokian mobiililaitteiden modeemikehityksen kesällä 2010.
Yhtiö käynnisti yhteistoimintaneuvottelut kolme kuukautta sitten. Silloin emoyhtiö ilmoitti, että jos Renesasin tappiolliselle Suomen yksikölle ei löydy ostajaa tai uusia liiketoimintamahdollisuuksia, se lakkautetaan kokonaan.
– Ei voi kuin hämmästellä, ettei tällä kierroksella löytynyt ostajaa. Meillä on kuitenkin tuote kunnossa, maailman paras, Louhivirta ihmettelee.
Ensimmäiset irtisanomiset jaetaan maanantaina. Heinäkuun puoliväliin mennessä kaikkien työntekijöiden kohtalo pitäisi olla selvillä.
Irtisanomista kerrottiin työntekijöille kaikilla toimintapaikkakunnilla pidetyissä tiedotustilaisuuksissa. Louhivirta kertoo, että toivoa ostajan löytymisestä pidettiin vielä yllä, vaikka aika alkaa loppumaan.
– Kauanko meillä on mitään myytävää? Vaikka ostajia olisikin, voi kysyä, onko enää osaavaa porukkaa jäljellä tekemässä tuotteita. Yhtiön arvo on ihmisissä. Tänään käytännössä kaikille annettiin epäluottamus, että teidän työpanosta ei enää tarvita. Täytyy vaan toivoa, että joku saisi pitää työpaikkansa jossakin päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti