torstai 22. maaliskuuta 2012

Mitä? Tieto heittää 500 ulos - ottaa NSN:ltä 240 sisään

Talouselämä 22.03.2012
Nokia Siemens Networks sai omat yhteistoimintaneuvottelunsa päätökseen myöhään keskiviikkona iltana. Ylempien toimihenkilöiden varaluottamusmies Risto Lehtilahden mukaan NSN vähentää Suomesta vajaa 630 henkilöä.
Tarkka luku on 624 henkilöä.
”Sen lisäksi 240 henkilöä menee Tiedolle. Tiedolle ulkoistettavat vähensivät joltain osalta irtisanottavien määrää, mutta ei kokonaan”, NSN:n Oulun toimipisteessä työskentelevä Lehtilahti kertoo. Tampereelta Tietoon siirtyy 171 henkilöä ja Espoosta 69.
NSN:n yt-neuvottelut henkilöstön kanssa päättyivät erimielisinä.
NSN:n vähennettävien työntekijöiden määrä jää noin puoleen siitä, mitä yhtiö tammikuun lopussa ilmoitti enimmäismääräksi. Tuolloin kerrottiin yt-neuvottelujen alkaessa, että vähennystarve Suomessa on enintään 1 200 henkeä.
Ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestö YTN:n varapuheenjohtaja Heikki Kauppi ei suoralta kädeltä halua tuomita laittomaksi tietolaisten korvaamista NSN:stä ulkoistettavilla henkilöillä. Jos NSN:stä siirtyy eri osaamista kuin Tieto aikoo irtisanoa, silloin kyse ei välttämättä ole kielletystä työntekijöiden vaihtamisesta.
Kauppi kertoo olleensa hyvin hämmästynyt Tiedon tiistaisesta ilmoituksesta vähentää väkeään jopa 1 300 hengellä osana strategiamuutosta .
”Hämmästyin, kun Tieto ottaa toisella kädellä sisään samalla kun irtisanoo toisaalla. Tiedon yt-neuvotteluissa tämä asia katsotaan tarkkaan”, Kauppi sanoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti