torstai 22. maaliskuuta 2012

Nokia leikkaa jopa 1 000 työpaikkaa Salossa

Taloussanomat
22.3.2012
Matkapuhelinvalmistaja Nokia on saanut päätökseen helmikuussa aloitetut yt-neuvottelut, jotka koskivat Salon matkapuhelintuotantoa ja sen tukitoimintoja. Työvoiman vähennystarve Salon tuotannossa ja sen tukitoiminnoissa on enintään tuhat työpaikkaa, mikä vastaa helmikuussa annettua arviota.

Vähennykset toteutetaan vaiheittain tämän vuoden aikana niin, että suurin osa niistä toteutuu kesäkuun loppuun mennessä. Yt-neuvotteluissa on käsitelty henkilöstövähennysten perusteita, aikataulua ja tukiohjelmaa, jota Nokia tarjoaa irtisanottaville, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Nokia tukee irtisanomisuhan alla olevia työntekijöitä tarjoamalla taloudellista tukea ja avaa Salon tuotannolle räätälöidyn Bridge-tukiohjelman, joka on rakennettu yhteistyössä tuotannon työntekijöiden edustajien ja Saloa sekä Varsinais-Suomea edustavien tahojen kanssa.

Tarkoitus on tarjota tukea uudelleentyöllistymiseen, jatko- ja uudelleenkoulutukseen sekä yrittäjyyteen. Lisäksi työntekijöillä on mahdollisuus pysyä Nokian palkkalistoilla kaksi kuukautta, vaikka työvelvoite sitä ennen loppuisikin. Nokia ja Salon kaupunki tekevät myös yhteistyötä ja tavoitteena on uusien työnantajien ja yritysten sijoittuminen Saloon.

– Teemme tiivistä yhteistyötä muun muassa Salon kaupungin, työ- ja elinkeinoministeriön ja Varsinais-Suomen Ely-keskuksen kanssa, sanoo Nokian Suomen henkilöstöjohtaja Ville Valtonen tiedotteessa.

Yhtiö kertoi jo viime syksynä suunnittelevansa tuotannon muutoksia Salon, Unkarin Komarovin ja Meksikon Reynosan tehtailla, kun kännyköiden kokoonpano on siirtymässä Aasiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti