tiistai 18. syyskuuta 2012

Metso aloittaa yt-neuvottelut – jätti-irtisanomiset uhkaavat


Metso aloittaa yt-neuvottelut – jätti-irtisanomiset uhkaavat
Konepajakonserni Metso aloittaa yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä ja lomautuksista paperipuolella. Arvioitu vähentämistarve on 630 henkilöä. Yt-neuvottelujen piirissä on kaikkiaan 4 100 työntekijää. Metso tavoittelee vähentämisillä 30 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.
Taloussanomat
18.9.2012 
Konepajakonserni Metso aloittaa isot yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä ja lomautuksista useissa paperiteollisuutta palvelevissa yksiköissä Suomessa. Arvioitu vähentämistarve on enintään noin 630 henkilöä. Näistä 150 henkilön tehtävät aiotaan ulkoistaa.
Yt-neuvottelujen piirissä on kaikkiaan 4 100 työntekijää. Metso arvioi henkilöstövähennysten toteutuvan vuoden 2013 alkupuoliskolla.

Neuvottelut alkavat välittömästi ja koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä Metson Jyväskylän, Järvenpään, Tampereen, Raision, Juankosken ja Valkeakosken toimipaikoissa.
Metso perustelee henkilöstöleikkauksia paperiliiketoiminnan kilpailukyvyn ja kannattavuuden heikkenemisellä. Esimerkiksi paperikoneiden kysyntä on heikentynyt pysyvästi. Tavoitteena on sovittaa tuotantokyky nykyisen ja odotettavissa olevan kysynnän tasolle.

– Kirjoitus- ja painopapereiden kulutuksen kehitys on heikkoa uusien viestintäteknologioiden vallatessa alaa. Uusien painopaperikoneiden markkinat ovat hiljentyneet kun taas keskisuurten, edullisten kartonkikoneiden kysyntä jatkuu. Tämä maailmanlaajuinen kysynnän muutos pakottaa meidät sopeuttamaan kapasiteettia Suomen lisäksi myös ulkomailla, esimerkiksi Kiinassa, Metson massa- paperi ja voimantuotanto -liiketoiminnan johtaja Pasi Laine sanoo tiedotteessa. 
Lomautustarve koskee noin 3 500 henkilöä. Metson mukaan tarve määräytyy vuoden 2013 tuotantotilanteen ja saatujen tilausten mukaan.

Toimintojen ulkoistaminen parantaa mahdollisuuksia sopeutua työkuormituksen vaihteluihin ja keskittyä ydintehtäviin, Metso perustelee.
Metso tavoittelee väenvähennyksillä noin 30 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Yhtiö arvio säästöjen toteutuvan täysimääräisesti vuoden 2013 kolmannelta vuosineljännekseltä lähtien.
Metson osake oli vähän jälkeen kello 11 laskenut 3,8 prosenttia eilisestä 30,56 euroon Helsingin pörssissä. 
Yhtiö oli poikkeuksellisesti kohonnut pörssin vaihdetuimmaksi osakkeeksi aamulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti