perjantai 28. syyskuuta 2012

Wahlroos kokoomusnuorten lehdessä: Yhteisövero pois

Kokoomuksen Nuorten Liiton kesäkuussa avattu Siirrä yrityksesi Viroon -kampanja nosti valtakunnan puheenaiheeksi suomalaisen yritystoiminnan kilpailukyvyn. Kokoomusnuoret vaati yhteisöveron poistamista kokonaan, ja Suomen yritysverotuksen muutamista aidosti investointeja, kasvua ja työllisyyttä parantavaksi Viron mallin mukaisesti.
Kokoomusnuorten ehdottama Viron veromalli on saanut muitakin tukijoita. Yhteisöveron poistamista ovat tukeneet muun muassa Kokoomus, Suomen Yrittäjät, Keskusta ja Perussuomalaiset.

Tuoreimpana kannattajana on kokoomusnuorten lehdessä haastateltu Björn Wahlroos. Wahlroosin mukaan yhteisöverojen kaksinkertaisuuden poisto vuonna 1993 on luultavasti Suomen taloushistorian suurin menestystarina. Tuolloin se tehtiin käytännössä poistamalla osinkoverotus.
"Nyt luultavasti fiksumpi tapa tehdä se (parantaa yrittäjyyden edellytyksiä), on poistaa yritykseen jäävän rahan verotus, eli yrityksen verotusta keventämällä tai yrityksen verotus poistamalla", Wahlroos analysoi kokoomusnuorten perjantaina ilmestyneessä lehdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti