tiistai 25. syyskuuta 2012

Kreikan valtiovarainministeri raivostui IMF-pomolle: "Näetkö tuon luodinreiän?"

25.09.2012
Kreikan velkojia edustavan troikan edustajat poistuivat viime viikolla yllättäen maassa viikon pituiseksi hengähdystauoksi. Virallinen selitys tuolloin oli, että tauko ei ole merkki ongelmista.
The New York Times kertoo tänään hieman toisenlaisen version todellisuudesta. Lehden mukaan neuvottelut Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääneuvottelijan Poul Thomsenin ja Kreikan hallituksen kanssa yltyivät viime keskiviikkona huutamiseksi.
Lehti kertoo, että Kreikan valtiovarainministeri Yannis Stournaras menetti malttinsa keskiviikkoiltana neuvotteluissa, joissa IMF vaati maalta lisää menoleikkauksia ja veronkorotuksia.
Stournaras osoitti vihaisesti luodinreikää, joka oli valtiovarainministeriön ikkunassa.
"Näetkö tämän - tämä tuli luodista", Stournaras sanoi. "Haluatko sinä kaataa hallituksen?"
Stournaras uhkasi erota tehtävästään ennemmin kuin tehdä uusia menoleikkauksia.
Kun pääministeri Antonis Samaras kuuli tapauksesta pian sen jälkeen, hän sanoi Thomsenille, että neuvotteluja ei voi käydä näin. Hän määräsi viilennystauon. IMF palaa Ateenaan myöhemmin tällä viikolla.
Tapaus kuvastaa sitä, miten hauras tilanne Kreikassa on. Velkojatroikan lisävaatimukset menoleikkauksista ovat vaarassa kaataa hallituksen ja johtaa uusiin levottomuuksiin. IMF ei kuitenkaan voi sääntöjensä mukaan lainata maalle, jonka talous ei ole uskottavalla uralla kohti parannusta.

(Mätäpaise: porvariston kauhukuva tulevaisuuden näkövinkkelistä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti