torstai 27. syyskuuta 2012


Rautaruukki aloittaa yt-neuvottelut - kyse 250 työpaikasta
Rautaruukki aloittaa yt-neuvottelut - kyse 250 työpaikasta
Syksyn yt-kierroksen sarja sai jatkoa myös tänään, kun Rautaruukki kertoi aloittavansa teräsliiketoimintaansa Ruukki Metalsia sekä markkinointi ja viestintä -yksiköitä koskevat yt-neuvottelut.
Taloussanomat
27.9.2012

Yhteensä vähennystarve on arviolta 250 henkeä, yhtiö kertoi pörssitiedotteessa. Lisäksi yhtiö antoi tulosvaroituksen.
Neuvottelujen piirissä on pääosa Ruukki Metalsin Suomen tuotanto-organisaatiosta eli yhteensä noin 3 500 henkeä. Suurin vähennystarve kohdistuu Raahen ja Hämeenlinnan tehtaille. Irtisanottavista 160 on työntekijöitä ja 70 toimihenkilöitä.
Kankaanpään ja Pulkkilan tehtailla käynnistetään lisäksi yt-neuvottelut koko henkilöstössä.
Markkinointi ja viestintä -toiminnoissa neuvottelujen piirissä on noin 70 henkilöä eri maissa. Yhteensä vähennystarve on arviolta enintään 20 henkilöä.
Neuvottelut ovat osa tänä vuonna käynnistettyjä Ruukin kilpailukyvyn parantamisprojekteja.

Tehostamisohjelmien lisäksi selvitykset alkavat toimintojen tehostamiseksi myös konsernihallinnossa.
Neuvotteluilla tavoitellaan yhteensä noin 10 miljoonan euron säästöjä vuosikustannuksiin, ja kustannusvähennysten arvioidaan toteutuvan täysimääräisesti vuoden 2013 toisen ja kolmannen neljänneksen aikana. Osa henkilöstövähennyksistä pyritään toteuttamaan eläkkeelle siirtymisten kautta sekä uudelleensijoituksilla.

Rautaruukin tarkennetussa tulosohjeistuksessa liikevaihdon arvioidaan säilyvän edellisvuoden tasolla aiemmin arvioidun noin viiden prosentin kasvun sijaan.
Vertailukelpoisen liikevoiton toisella vuosipuoliskolla arvioidaan nyt jäävän ensimmäisen vuosipuoliskon tasolle. Koko vuoden vertailukelpoinen liikevoitto on näin tappiollinen.
Aiemmin koko vuoden vertailukelpoisen liikevoiton arvioitiin olevan vuoden 2011 tasolla. Koko vuoden kassavirran arvioidaan paranevan kesäkuun lopun tilanteesta ja olevan selvästi edellisvuotista parempi.

Ruukki Metals päätti vähentää 48 työntekijää

Taloussanomat
28.6.2012 
Teräsyhtiö Rautaruukki vähentää yhteensä 48 työpaikkaa Ruukki Metalsin Suomen teräspalvelukeskuksissa ja myyntiorganisaatiossa. Irtisanomiset toteutetaan pääosin kuluvan kesän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti