tiistai 25. syyskuuta 2012

Talouskriisin runtelemat espanjalaiset dyykkaavat nyt ruokaa roskiksista

25.09.2012

Talouskriisin jatkuessa ja työttömyyden ollessa ennätyskorkealla 24,5 prosentissa espanjalaiset ovat päätyneet dyykkaamaan ruokaa roskiksista.
”Kun ei ole tarpeeksi rahaa, niin ei voi muuta”, sanoi 33-vuotias työtön nainen The New York Times -lehdelle.
Espanjalaisnainen työskenteli aiemmin postissa ja hänen työttömyystuet ovat loppuneet. Hän kertoi lehdelle asuvansa ystäviensä kanssa valtaamassa talossa. Kauppojen roskiksista nainen etsii itselleen ruokaa.
Dyykkaus on jo ongelma joissain kaupungeissa ja lehden mukaan Gironan kaupungissa ruokakauppojen roskalaatikoihin on asennettu lukot.
Katolilaisen hyväntekeväisyysjärjestö Caritasin raportin mukaan järjestö ruokkii joka vuosi enemmän nälkäisiä espanjalaisia. Vuonna 2007 järjestö ruokki noin 500 000 ihmistä vuosittain, mutta vuonna 2010 määrä oli kaksinkertaistunut miljoonaan ihmiseen. Viime vuonna määrä kasvoi 65 000 espanjalaisella.
Caritasin raportin mukaan 22 prosenttia espanjalaisista kotitalouksista elää köyhyydessä. Ilman minkäänlaisia tuloja sinnittelevät noin 600 000 kotitaloutta. Lukujen ennustetaan kasvavan lähikuukausina.
Espanjan hallitus pyrkii tekemään kaikkensa, jotta maa saavuttaa budjettitavoitteensa. Leikkauksia on tehty työpaikoista, palkoista, eläkkeistä ja sosiaalituista.
Itsehallintoalueet leikkaavat myös kuluistaan. Aiemmin ilmaisista palveluista karsitaan, esimerkiksi kouluissa pienituloisten perheiden lapsille ei enää tarjota ilmaisia lounaita.
Caritasilta apua hakevista espanjalaisista kolmannes ei ollut käynyt soppakeittiössä tai seissyt leipäjonossa ennen talouskriisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti