keskiviikko 19. syyskuuta 2012


OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen 
Lisää synkkiä uutisia Suomen potkurintamalta: Pankkijätti OP-Pohjola ryhtyy suuriin irtisanomisiin. Jopa 700 työpaikkaa on vaakalaudalla.
Tämänhetkisten arvioiden mukaan toimenpiteiden toteuttaminen voi johtaa enintään 700 henkilön irtisanomiseen koko OP-Pohjola-keskusyhteisökonsernissa.
Tästä Pohjola-konsernin osuus on enintään 310. Neuvotteluissa käsitellään myös suunnitelmia enintään 215 henkilön ulkoistamisesta, joista Pohjola-konsernin osuus on 90 henkilöä.
Hankkeen taustalla on koko OP-Pohjola-keskusyhteisökonsernin uudelleenjärjestelyohjelma, jossa vuosittainen kustannussäästötavoite on 150 miljoonaa euroa vuoden 2015 loppuun mennessä.
"Finanssialaa ravistelevat valtavat yhtäaikaiset muutokset. Sääntely kiristyy ja kustannukset nousevat. Pankeilta edellytetään yhä korkeampaa vakavaraisuutta ja sen myötä parempaa kannattavuutta. Meidän on sopeuduttava uuteen sääntely-ympäristöön ja samalla varauduttava uusien veroluonteisten kustannusten, kuten pankkiveron, tuomaan lisätaakkaan", OP-Pohjola-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo tiedotteessa
Syitä uudelleenjärjestelyohjelman aloittamiselle ovat OP:n tiedotteen muun muassa finanssialan sääntelyn kiristyminen, kustannusten nousu, varautuminen uusiin veroluonteisiin kustannuksiin kuten pankkiveroon ja pankkien tiukentuvat vakavaraisuusvaatimukset.
Lisäksi valtioiden velkakriisin pitkittyminen ja alhainen korkoympäristö heijastuvat voimakkaasti sekä pankkien että vakuutusyhtiöiden tuottoihin.
Uudelleenjärjestelyohjelman suunnitelmiin kuuluu lisäksi Pohjola-konsernin osalta enintään 580 henkilön sisäiset siirrot Pohjola-konsernista keskusyhteisökonsernin muihin yhtiöihin.

OP-Pohjola-keskusyhteisökonsernin palveluksessa oli kesäkuun 2012 lopussa noin 6 500 henkilöä. Koko OP-Pohjola-ryhmän palveluksessa on noin 13 500 henkilöä.

"Valtioiden velkakriisin pitkittyminen pitää markkinakorkotason historiallisen matalana ennakoitua pidempään. Vähittäispankkitoiminnan keskeisimpään tuottoerään - korkokatteeseen - kohdistuu tästä johtuen merkittävät laskupaineet", Karhinen perustelee.
"Emme voi lähteä siitä, että turvaamme tuloksentekokykymme vain asiakasmarginaaleja ja palvelumaksuja nostamalla. On välttämätöntä, että tehostamme samanaikaisesti myös omaa toimintaamme ja haemme tällä tavoin merkittäviä kulusäästöjä. Asiakkaittemme jatkuvan rahoitushuollon ja muun palvelun varmistaminen näin epävarmassa toimintaympäristössä vaatii vahvat taloudelliset puskurit."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti