torstai 20. syyskuuta 2012

Logican yt-pommin suuruus yllätti

Aleksi Kolehmainen, 20.9.2012 


Logica ilmoitti tänään aloittavansa yt-neuvottelut. Tavoitteena on vähentää enimmillään 250 työpaikkaa.

Suomen pääluottamusmies Jari Nevalainen kertoo Tietoviikolle, että työntekijöiden keskuudessa osattiin odottaa henkilöstön vähennyksiä. Silti tavoite 250 työpaikan vähentämisestä yllätti.
”Olemme käyneet läpi useita uudelleenorganisoitumisia, joissa liiketoimintaa on organisoitu uuteen muotoon. Niiden läpikäynti ei ole kuitenkaan johtanut näin laajamittaiseen yt-menettelyyn”, Nevalainen sanoo.
Logica perustelee yt-nevottelujen aloittamista heikentyneellä kysynnällä ja tarpeella yhdenmukaistaa yrityksen rakennetta sen ostaneen kanadalaisen CGI:n liiketoimintamallia.
Käytännössä tämä tarkoittaa Nevalaisen arvion mukaan sitä, että Logica pyrkii Suomessakin kasvattamaan laskutettavan työn määrää.
Logican ostaneen CGI:n liikevoittoprosentti on pysynyt viime vuodet erittäin hyvällä tasolla. Päättyneellä tilikaudella se oli 13 ja sitä edeltävällä 12.
Jari Nevalainen on kuitenkin toiveikas sen suhteen, että irtisanottavien määrä pienenee vielä nyt ilmoitetusta 250:n tavoitteesta.

Edelliset isot yt:t 8 vuotta sitten

Kyseessä ovat ensimmäiset koko yritystä koskevat yt-neuvottelut kahdeksaan vuoteen. Silloin vielä WM-data Novo -nimellä toiminut yritys neuvotteli vuonna 2004 yhteensä 190 työpaikan vähentämisestä. Lopputuloksena oli 152 työntekijän irtisanominen.
Logican Suomen-toimitusjohtajan Heikki Nikun mukaan enimmillään 250 työpaikan vähentäminen on tämänhetkinen arvio. Luku tarkentuu yt-neuvottelujen aikana.
Nikku ei vielä pysty arvioimaan, kuinka suuri osuus vähennystarpeesta aiheutuu heikentyneestä kysynnästä ja kuinka suuri CGI-kaupan aiheuttamasta uudelleenorganisoitumisesta.
Vaikka CGI:llä ja Logicalla ei ole maantieteellisesti juurikaan päällekkäistä toimintaa, CGI:llä on Nikun mukaan hyvin virtaviivaistettu tapa toimia, joka aiheuttaa muutoksia myös Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti