tiistai 25. syyskuuta 2012

Nokia vahvistaa: Etelä-Korean tehtaassa joukkoirtisanominen

Nokia vahvistaa: Etelä-Korean tehtaassa joukkoirtisanominen
Matkapuhelinvalmistaja Nokia vahvistaa lehtitiedot, että se aikoo vähentää pääosan henkilöstöstään Etelä-Korean Masanin tehtaalla. Tehdas valmistaa Nokian älypuhelinmalleja.
 
25.9.2012
 
– Yhtenä pääkohtana [säästöohjelmassa] oli maanlaajuisen tuotantoverkoston
toiminnan terävöittäminen. Suunnitelmat tähtäävät myös Masanin toiminnan terävöittämiseen, ja siihen liittyy myös henkilöstömäärän supistuksia, viestintäpäällikkö Eija-Riitta Huovinen kertoo Taloussanomille.
Siellä on tällä hetkellä noin 900 työntekijää, jotka ovat muuttamassa alueella uuteen laitokseen, ja sen koko tulee olemaan 230 henkeä jatkossa,

Masanin tehdas on perustettu 1984, ja Nokian omistukseen se siirtyi Huovisen mukaan 1990-luvun vaihteessa.

Nokia kertoo verkkosivuillaan, että uudella, viimeisintä teknologiaa edustavalla, tuotantolaitoksella on aiempaa suurempi tuotantokapasiteetti.

Se on "ympäristöystävällisempi ja viihtyisämpi kuin nykyinen, mikä "on ilouutinen paikalliselle yhteisölle, sillä työntekijöistämme lähes 99 prosenttia on paikallisia asukkaita, ja heistä lähes 68 prosenttia naisia".

– Muutokset ovat parhaillaan käynnissä, ja niistä on sovittu paikallisen lainsäädännön ja työntekijöiden edustajien kanssa. Nämä ovat aina päätöksiä, jotka tehdään ihan viimeiseksi, kun muut vaihtoehdot on käyty läpi.
– Meillä on tarjolla sekä taloudellista tukea sekä ei-taloudellista, joka tähtää uudelleen työllistymiseen. Bridge-ohjelma toimii kaikilla muutospaikoissa, Masanin tehdas mukaanlukien, Huovinen sanoo.

Etelä-Korean leikkaukset ovat osa Nokian maailmanlaajuista tehostamisohjelmaa.

Nokia kertoi kesäkuun 14. päivänä, että se aikoo vähentää 10 000 työntekijää maailmanlaajuisesti ensi vuoden loppuun mennessä. Suomesta on häviämässä kaikkiaan 3 700 työpaikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti