lauantai 14. huhtikuuta 2012

Näin USA:ssa: Velanperijät kiroilevat, uhkailevat, valehtelevat...

Taloussanomat
13.4.2012
Marketdata Enterprises -tutkimusyhtiön raportin mukaan saatavien perijät kiroilevat, uhkailevat ja halventavat ihmisiä, joilta rahaa yritetään velkoa. Lisäksi perintätyöntekijät kertovat valheita, jotka rikkovat USA:n lakia, Huffington Post kirjoittaa.

Perintäotteiden kovetessa amerikkalaisten alan toimistojen liikevaihdot ovat kasvaneet viime vuosina ennätyskorkeiksi. Marketdatan mukaan finanssikriisin aikaan vuosina 2008-2009 koettu takapakki oli vain hetkellinen. Vuonna 2010 toimistojen liikevaihdot olivat jälkeen kasvussa.

Liikevaihdon kasvusta huolimatta perintätoimistojen tulokset ovat laskeneet, koska alan välinen kilpailu USA:n markkinoilla on lisääntynyt.

Kova kilpailu on ollut osaksi syynä saatavien perijöiden koviin otteisiin. Esimerkiksi eräs perintätoimisto uhkasi kaivaa velallisen kuolleen tyttären haudasta ja ripustaa hänet puuhun ellei velkaa maksettaisi.

Toinen saatavien perijä aloitti häirintäkampanjan, jossa toimisto soitti aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Lisäksi perintötoimisto painosti velallisen sukulaisia ja entisiä parisuhdekumppaneita velan maksun kanssa.

Eräs toimisto uhkaili velallista lauseella ”sinut pidätetään, jos et maksa velkaasi”. Tällainen viittaus on lainvastainen.

(Mielipide on vapaa: ja näin ikävästi yksi oravanpyörän sykli sulkeutuu. Oppiiko ihminen ollenkaan!!)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti