torstai 19. huhtikuuta 2012

Pilkington Automotive aloittaa yt:t - uhan alla 170 työpaikkaa

Taloussanomat
19.4.2012

Ajoneuvolaseja valmistava Pilkington Automotive Finland on kutsunut kaikkien henkilöstön yhteistoimintaneuvotteluihin Laitilan, Tampereen ja Ylöjärven tehtailla.
Ensi keskiviikkona alkavat neuvottelut koskevat myös yhtiön keskitettyjä toimintoja sekä laivojen lasituksiin erikoistunutta Pilkington Marinea, eli yhteensä noin 930 henkilöä. Yhtiö arvioi, että henkilöstövaikutukset koskisivat noin 170 työntekijää.
NSG Group, johon Pilkington Automotive kuuluu, tiedotti helmikuussa alustavasta toimenpideohjelmasta, jonka tarkoituksena on taata konsernin toiminta jatkossa.
Yt-neuvottelujen taustalla on tuotteiden kysyntä sekä markkinat, jotka ovat muuttuneet niin merkittävästi, että niiden vaikutus ulottuu myös Pilkington Automotive Finlandin tilauskantaan sekä toiminnan kannattavuuteen.
Myös konsernin taloudellinen tilanne on muuttunut.
Töiden uudelleen järjestelyjen sekä siirtojen ohella muutoksia saattaa tulla työskentelypaikkakuntiin ja työsuhteen ehtoihin. Mahdollisina toimenpiteinä mainitaan myös irtisanomiset, lomautukset ja osa-aikaistamiset.
Mahdolliset muutokset toteutuisivat asteittain kesäkuun puolivälistä alkaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti